火曜日

El perquè de l'embranzida econòmica catalana del XVIII.

Pierre Vilar i la història de Catalunya / Josep Fontana L'Avenç nº 297 , desembre 2004 publicat a: "Revistas Culturales".

A l'article de Josep Fontana podeu trobar resposta a un seguit de preguntes: la derrota de 1714 i la política borbònica és la que possibilita l'embranzida de l'economia del segle XVIII? El sistema representatiu propugnat pels vençuts de 1714 era el camí de la modernitat? En quina mesura la derrota de 1714 va malbaratar la possibilitat de la construcció d'una Espanya més equilibrada i solidària?

2 件のコメント:

匿名 さんのコメント...

Hola,

Un petit comentari. Encara no he pogut llegir l'article però ja el tinc en un arxiu apart. Sols voldria esmentar que al blog podria aparèixer un llistat de webs com la de "revistas culturales". M'explico, és interessant saber de llocs on es recollen les dades de revistes, es publiquen bons articles, etc. A vegades falten referències i no sempre buscar per internet és una feina fàcil. Un punt que tingui la informació de diferents pàgines de revistes oficials i de qualitat, de webs amb articles bons i aspectes semblants seria un bon què per moure's. A més, trobo interessant la informació que ofereix la web del article ja que té relació amb altres revistes i et diu preus de subscripció i punts de contacte.
Espero haver-me explicat. Que vagi molt bé i fins aviat.

Unknown さんのコメント...

Pere, envia'm el treball!!!!