土曜日

Història del Món Modern. El dubtós honor del descobriment d'Amèrica


És indubtable que la marina xinesa medieval tenia un desenvolupament tecnològic superior a l'europea, tal i com testimonien els viatges de Zheng He. És possible que els xinesos arribessin a Amèrica abans de 1492, però, és probable? Segons l'historiador Gavin Menzies, si. No obstant, una lectura aprofondida del seu llibre, 1421. The year China discovered the world, genera molts dubtes entorn la veracitat de la documentació escrita i gràfica. Així ho denuncien un grup d'acadèmics amb l'objectiu d'evidenciar que el llibre de G. Menzies és una falacia i només fruit de l'interès econòmic de l'editorial.
Sens dubte tota nova teoria que trenca amb les idees establertes i acceptades universalment genera reticències en el món acadèmic. El descobriment d'Amèrica pels xinesos és un cas. Però en aquesta mateixa línia podem trobar la recerca de Jordi Bilbeny per demostrar la catalanitat de Cristòfor Colom o del mateix Cervantes. No obstant, tota denuncia de falsejament de la història s'ha de fer amb el màxim rigor històric i objectivitat. I d'això en manca, i molt, en els exemples anteriors. És possible que Colom fos català? Si, però, de moment, les probes que se'ns aporten són un nou falsejament de la història.

2 件のコメント:

匿名 さんのコメント...

M'agradaria que algú em comentés perquè les proves que aporta la Fundació d'Estudis Històrics és un falsejament de la història. Algú de vosaltres és capaç d'argumentar-ho?

匿名 さんのコメント...

Verdaderamente es probable que China en la época Medieval pudiese llegar a América antes que los europeos dado su potencial naviero. Sin embargo y pese a la información que sobre esta posible hazaña nos aporta G. Menzies, no podemos dar como autenticamente fiable este suceso. Si creo, no obstante, que son afirmaciones a tener en cuenta debido a las circunstancias favorables que tenía China en aquellas fechas para poder llevar a cabo dichos viajes. Mª Engracia A.