火曜日

Àustries. Tema 5. Política exterior.

Testament de Carles: Facsímil i transcripció (html) del testament i el codicili de Carles.

Instruments de política exterior: Bernardino de Mendoza (1541?-1604) director red d'espionatge al servei del rei; Serveis secrets de Felip II a Berberia, revista Historia Digital, any 2001, número 1; Biografia embaixador Juan de Idiaquez (de l'any 1932)

La rebel·lió als Països Baixos: Pàgina de la Universitat de Leiden dedicada a la Guerra de Flandes (la versió en espanyol és inclompleta).

Política exterior: Nord d'Àfrica, Batalla de San Quintín,

Llegenda Negra: Imatge d'Espanya/Felip II.

Esquema. Tema 5. La Monarquia i Europa. La forja de l'imperi i instruments de política exterior. la rebel·lió dels PPBB.
1. Pensament polític (4 principis ideologico-religiosos i 6 principis político-militar) i Instruments de la política exterior ( Diplomàcia moderna (embaixades permanents, la tractadística política, les ambaixades temporals, la diplomàcia secreta -espionatge i l'espia mayor del reino) y estructura administrativo-militar ( Estat i exèrcits. Administració militar. L'exèrcit dels àustries (evolució, composició, comunicacions, tècniques de combat, l'armada...)
2. Interesos i directius de la política internacional (interesos dinàstics i religiosos, condicionants geopolítics i geoeconòmics, prioritats a. Espanya. b. Mediterrani. c. nord d'europa. d. epicentre militar als PPBB.
3. Grans àmbits de la política inernacional.
3.1. Carles I a. Portugal. b. Imperi Turc. c. França. d. Imperi Germànic.
3.2. Felip II a. Portugal. b. Anglaterra. c. França. d. Imperi Turc. e. PPBB.
4. Imatge, llegenda negra.

0 件のコメント: